اندروید One چیست؟
شاید فکر کنید تفاوت انواع نسخه های اندروید در شماره آن هاست اما یک نسخه خاص تحت عنوان اندروید وان وجود دارد که خیلیها از آن اطلاعی ندارند. با ماکروتل در معرفی اندروید وان همراه باشید.
اندروید وان (One) نسخهی بدون دستکاری و اورجینال اندروید میباشد که توسط شرکت گوگل به صورت مستقیم منتشر شده است. اندروید یک سیستم عامل متن باز یا به عبارتی دیگر رایگان است که توسط Google توسعه داده شده و به دست شرکت های تولید کننده موبایل و تبلت یا هر دستگاه هوشمند دیگری میرسد. گوگل نسخه اصلی و هسته Android را در اختیار تمامی شرکت های بزرگ مانند سونی ، سامسونگ، هواوی، شیائومی و غیره قرار میدهد و آنها سیستم عامل را با توجه به نکات و دستوراتی که برای دستگاه های خودشان مد نظر دارند، سفارشی یا شخصی سازی میکنند. اصطلاحی دیگری که به اندروید وان نسبت میدهند، اندروید خام است.
پشتیبانی و امنیت
اندروید خام علاوه بر مزایای مخصوص خود، نسبت به نسخه های سفارشی شده، تا حدودی روانتر و سریعتر است. شخصی سازی Android توسط شرکت ها باعث آن میشود که عملکرد و پرفورمنس این سیستم عامل نسبت به اندروید وان تا حدودی کاهش پیدا کند که البته آنچنان چشمگیر نیست. از مزایای دیگر Android One میتوان به طولانیتر بودن مدت زمان پشتیبانی از نسخه سیستم عامل و افزونه های امنیتی اشاره کرد که در ادامه دربارهی آن توضیح میدهیم.
اندروید One چه زمانی منتشر شده؟
پروژه اندروید وان در سال ۲۰۱۴ میلادی معرفی شد. هدف اولیه این پروژه، اجرای Android روی سیستم های ضعیف تر بود. همانطور که در بخش بالا اشاره کردیم، شخصی سازی ها و پیاده سازی امکانات اضافه توسط شرکت های واسط مانند سامسونگ روی اندروید اولیه و خام، باعث افزایش درگیری قطعات سخت افزاری میشود؛ موبایل هایی مانند سامسونگ نوت ۱۰ یا سونی اکسپریا ۱ به اندازهای قدرتمند هستند که به هیچ وجه مشکلی از این بابت ندارند اما گوشی های ضعیف و ارزان به دلیل قابیلت های اضافهای که روی اندروید آنها اعمال شده، در انجام برخی کار ها به مشکل میخورند و اینجاست که پروژه اندروید وان تمام تلاش خود را برای کمک به این نوع دستگاه ها میکند.
اولین نسخه های اندروید وان در بازار هند روی موبایل های رده پایین استفاده شد تا گوگل بازخورد کاربران را نسبت به آن اندازه گیری کند. به مرور زمان شرکت گوگل تغییر نظر داد و دیگر از Android One روی گوشی های ضعیف استفاده نکرد و به جای آن در سال ۲۰۱۷ Android Go را برای موبایل های ردهپایین منتشر کرد. اندروید وان امروزه روی تمامی گوشی ها توانایی انتشار را دارد و حتی برخی از گوشی های رده بالا و گران قیمت هم از آن استفاده میکنند.
چه موبایل هایی از اندروید وان استفاده میکنند؟
تعداد گوشی هایی که از اندروید وان پشتیبانی میکنند خیلی زیاد نیست و بهترین مشتری و استفاده کننده این نسخه شرکت نام آشنای Nokia است که در سال ۲۰۱۹ گوشی های زیر را با اندروید وان در بازار منتشر کرد.
این فقط لیست گوشی هایی است که که در سال ۲۰۱۹ توسط Nokia انتشار یافته و در سال های گذشته دستگاه های دیگری نیز بوده اند که باعث افزایش طول این لیست میشود. موتورولا وان و ویژن، شیائومی Mi A3 و شارپ ۷ و موبایل های دیگر، فقط بخش از گوشی هایی هستند که از Android One پشتیبانی میکنند. شیائومی پس از نوکیا بیشترین گوشی را با این نسخه از سیستم عامل دارد و موتورولا نیز به مرور در حال افزایش تعداد گوشی های خود میباشد؛ البته گوگل اسمارت فون های سری پیکسل (Pixel) که بسیار گران قیمت هست را نیز با اندروید One منتشر میکند.
برخی از مزایای اندروید One
- آپدیت سریعتر
- آپدیت اندروید وان
از مهمترین و بهترین مزایای اندروید وان میتوان به انتشار و دسترسی سریع به آخرین آپدیت ها اشاره کرد. فرض کنید گوگل یک نسخه جدید از اندروید را منتشر کرده است؛ امکان دارد چند ماه بعد گوشی های سامسونگ به آن نسخه بروزرسانی شوند زیرا شخصی سازی های زیادی را باید برای دستگاه های خود اعمال کند که بسیار وقت گیر است اما یکپارچگی در نرم افزار و رابط کاربری اندروید One باعث میشود که آپدیت ها پس از مدت کوتاهی در دسترس شما قرار بگیرد.
امنیت اندروید وان
Android One تضمین میکند که امن ترین نسخه اندروید را برای شما به ارمغان بیاورد. گوگل هر ماه آپدیت های امنیتی را برای دستگاه هایی که از این نسخه اندروید استفاده میکنند را آماده و منتشر میکند و تضمین داده تا سه سال شما این آپدیت های امنیتی را دریافت کنید که باعث کاهش آسیب پذیری موبایل یا تبلتتان میشود. این موضوع یک فاکتوری مهم است که معمولا خیلی به چشم نمیآید. علاوه بر بسته های امنیتی شاهد انتشار حداقل دو نسخه اندروید بر روی دستگاه هایی که از سیستم عامل اندروید وان استفاده میکنند هستیم که واقعا عالی میباشد. همچنین تمامی برنامه ها و اپلیکیشن ها به بهترین شکل بهینه سازی شده اند و دستیار صوتی گوگل یا همان گوگل اسیستنت بهترین عملکرد را از خودش به نمایش میگذارد.