اگر گوشی موبایل در تماس با حجم زیادی از آب قرار گیرد، آب میتواند از پورت ها و جک هدفون و شارژر راه خود را به درون دستگاه پیدا کند که در نتیجه یک جریان الکتریکی را با خود حمل خواهد کرد و برد گوشی را میسوزاند. البته نگران نباشید زیرا تعمیر گوشی آب خورده غیر ممکن نیست و بسته به میزان آب خوردگی گوشی، شانس تعمیر آن نیز تغییر خواهد کرد.
چند نکته الزامی در ابتدای آب خوردگی
- سریعا گوشی را از محیط خیس بیرون آورده و خاموش کنید
- با دستکش یا پارچه تمیز آن را تمیز کنید
- تا حد امکان گوشی را خشک کنید
- در صورت امکان، باتری را جدا کنید
- گوشی را عمودی قرار دهید
اجازه ندهید گوشی موبایل به خودی خود خشک شود. در ابتدای کار آسیب وارده شاید قابل مشاهده نباشد اما زمان میبرد تا آب به بخش های آسیب پذیر گوشی برسد. اگر به دستگاه فرصت خشک شدن طبیعی را بدهید، در ساعات آینده شاهد روشن نشدن گوشی خود خواهید بود. همچنین، جایی که گوشی در آب میافتد نیز مهم است. اگر دستگاه شما در یک چالهی آب یا کاسهی توالت پرت شود خیلی تفاوت دارد با اینکه در دریا گوشی را بندازید.
اقدام های مضر و اشتباه
این کارها را تحت هیچ شرایطی انجام ندهید زیرا ممکن است آسیب جبران ناپذیری را به گوشی شما وارد کنند. هر کاری که در این برهه میکنید میتواند به قیمت نجات دادن یا وارد شدن آسیب به گوشی تمام شود.
خشک کردن گوشی در ماکروویو
شاید خیلی بدیهی بنظر برسد اما این کار بسیار خطرناک است و میتواند باعث آتش سوزی شود.
خشک کردن گوشی با سشوار و رادیاتور
گرمای سشوار و رادیاتور صرفا به سوزاندن قطعه های نیمه آسیب دیده کمک میکند و کار درست یا موثری نیست.
قرار دادن گوشی در کیسه برنج
تحقیقات نشان داده است که این کار تاثیر چندانی ندارد. شاید مقدار کمی از آب را از این طریق بتوان خارج کرد، اما آنقدر آهسته انجام میشود که آب فرصت فرسوده کردن قطعات را به راحتی پیدا میکند.
فشار دادن دکمه های دستگاه یا روشن کردن آن
فشار دادن دکمه ها فقط آب را به نقاطی که نباید، میبرد و باعث فرسوده شدن سریعتر قطعات شما خواهد شد. همچنین روشن کردن دستگاه باعث به جریان انداختن الکتریسیته در گوشی میشود که در نهایت میتواند باعث سوختن مدار گوشی شود.
اگر تمامی نکات بالا را رعایت کردید، شانس خوبی برای نجات گوشی خود دارید. حالا وقت آن است که با یک متخصص این حوزه تماس گرفته و سریعا گوشی خود را به آن ها برسانید تا ادامه مراحل انجام شود.
نکات مفید برای پیشگیری از آب خوردگی
اگر واقع بینانه به قضیه نگاه کنیم، چیزی به نام گوشی یا کیس ضدآب وجود ندارد، اما مقاومت بیشتری نسبت به آب به نسبت دستگاه های دیگر دارند. به همین دلیل حتی اگر گوشی شما ضدآب باشد، یک کیس یا کاور ضدآب میتواند شما را در این مواقع نجات دهد زیرا همانطور که میدانید حادثه خبر نمیکند.
در مکان هایی که احتمال افتادن گوشی در آب وجود دارد، آن را در جیب بگذارید یا محکم در دستان خود نگه دارید تا خوشبختانه هیچوقت دیگر این اتفاق برای شما نیافتد.
هزینهی تعمیر گوشی آب خورده
هزینهی وارده کاملا بستگی به میزان آسیب دیدگی دارد. اگر آب به مدار اصلی گوشی نفوذ کرده باشد هزینهی تعمیر بالا خواهد رفت. اما درکل، محاسبهی هزینه تعمیر آب خوردگی گوشی قثط توسط متخصص این حوزه بررسی میشود.
در آخر، سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و مراحل بالا را به ترتیب انجام دهید و خیالتان راحت باشد که تمام کاری را که میتوانستید انجام داده اید و بقیه ماجرا در درستان کارشناسان این حوزه میباشد.
مقالات مرتبط: